Error message

Deprecated function: Function create_function() is deprecated in eval() (line 1 of /home/epaideia/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Feed aggregator

Επίσκεψη Εθνικής Μονάδας Erasmus+ στο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ στο πλαίσιο της Δράσης Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών

iky - Δευτέρα, 23/12/2019 - 10:14

Στο πλαίσιο της Δράσης ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’ και μετά από σχετική προκήρυξη, αξιολόγηση και έκδοση αποτελεσμάτων, η Εθνική Μονάδα Erasmus+ βρίσκεται στο στάδιο της παράδοσης των εκπαιδευτικών δώρων στους επιτυχόντες φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθυντής της Εθνικής Μονάδας Erasmus+, κος Φώτιος Κ. Αθανασόπουλος και στελέχη επισκέφθηκαν το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.


Η παράδοση του εκπαιδευτικού δώρου, ενός διαδραστικού πίνακα και προβολέα, στο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης έγινε σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, στο εσωτερικό προαύλιο του σχολείου όπου δεσπόζουν όλες οι σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μαθητές του σχολείου. Ακολούθησε συζήτηση με το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό της Σχολικής Μονάδας.


Στη συνέχεια, τα στελέχη του ΙΚΥ υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Σχολείου, κ. Αναστάσιος Τσαγγαλίδης, Καθηγητής Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, η κα Ειρήνη Σεχίδου, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Σχολείου και η κα Έλενα Κουτούση, Προϊσταμένη της Γραμματείας. Δόθηκαν θερμές ευχαριστίες για το εκπαιδευτικό δώρο που έλαβε το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο είναι ένα λογισμικό για την υλοποίηση των εξ’ αποστάσεως προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Η κα Σεχίδου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού θα βελτιώσει τη λειτουργία του φορέα με θετικό αντίκτυπο στους εκπαιδευόμενους στην ελληνική γλώσσα. Ακολούθησε παρουσίαση του υφιστάμενου προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που θα αναβαθμιστούν μέσω του νέου λογισμικό που παρέχει η Δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών και υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Προγράμματος Erasmus+.

Η ώρα της αλήθειας για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη»

kathimerini-news - 54 min 54 sec ago

Από τον βυθό στο φως και στην τελική κρίση της ∆ικαιοσύνης βρίσκονται εκθέσεις ειδικών για τις συνθήκες ναυαγίου του δεξαµενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη ρύπανση του Σαρωνικού. Από αυτές αναδύονται, όπως αποκαλύπτει η «Κ», ενδείξεις βύθισης βάσει σχεδίου για οικονοµικό όφελος µέσω αποζηµιώσεων, αλλά και ευθύνες όσων ανέλαβαν τη διαχείριση της πετρελαιοκηλίδας.Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και, όταν ολοκληρωθεί το έργο του ανακριτή, ο εισαγγελέας θα κρίνει αν και ποιες κατηγορίες θα απευθύνει και σε ποιους.

G7: Ομόφωνη συμφωνία για βοήθεια στις χώρες της Αμαζονίας

kathimerini-news - 58 min 43 sec ago

Όλοι οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) συμφώνησαν σήμερα ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αμαζονίας (Βραζιλία και Βολιβία κυρίως) θα πρέπει να λάβουν βοήθεια το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε o Εμανουέλ Μακρόν.

Στη G7 o ΥΠΕΞ του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ

ta nea education - 1 hour 5 min ago

Στη σύνοδο των G7 βρέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, έπειτα από πρωτοβουλία της Γαλλίας, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο ιρανός ΥΠΕΞ δεν αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Τραμπ ή την αμερικανική αντιπροσωπεία. Η επίσκεψη του οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους στην αντιπαράθεση του Ιράν με τις ΗΠΑ από τότε που ο πρόεδρος Τραμπ αποχώρησε από την διεθνώς συναφθείσα συμφωνία, το 2015, για τα πυρηνικά της Τεχεράνης και στη συνέχεια επέβαλε νέες οικονομικές κυρώσεις στη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, στη διάρκεια της συνόδου, ο Τραμπ φάνηκε να αγνοεί τις προσπάθειες της Γαλλίας να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή λέγοντας ότι χαίρεται που το Παρίσι προσεγγίζει την Τεχεράνη με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση, αλλά ο ίδιος θα ακολουθήσει την δική του τακτική.

Η Γαλλία είπε ότι οι ηγέτες της Ομάδας συμφώνησαν να προχωρήσει ο γάλλος πρόεδρος σε συνομιλίες με την Τεχεράνη και να μεταφέρει μηνύματα στο Ιράν, αλλά ο Τραμπ αποστασιοποιήθηκε επισημαίνοντας ότι δεν συζήτησε καν το θέμα.

Ερωτηθείς σχετικά με την έλευση του Ζαρίφ στην Μπιαρίτς, ο Τραμπ απάντησε: «Κανένα σχόλιο».

Συναντιέται με τον Γάλλο ομόλογό του αυτήν την ώρα ο Ζαρίφ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ πραγματοποιεί συνομιλίες με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) σχετικά με την εξεύρεση των συνθηκών εκείνων που θα αποκλιμάκωναν τις εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, δήλωσε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας. To γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η ιρανική κρατική τηλεόραση επικαλούμενη έναν εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Ζαρίφ ήρθε την Παρασκευή στο Παρίσι με ιρανικές προτάσεις που προφανώς θα πρέπει να βελτιωθούν. Χθες έγιναν αρκετές συζητήσεις ανάμεσα στους ηγέτες της Ομάδας και είναι σημαντικό τώρα να ενημερωθεί ο Ζαρίφ ώστε να συνεχίσει να μειώνεται το χάσμα…σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσαμε να αποκλιμακώσουμε τις εντάσεις και να δημιουργήσουμε χώρο για τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε η πηγή.

«Ο Ζαρίφ θα μεταφέρει την απάντηση της ιρανικής ηγεσίας στην πρόταση του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η οποία έχει στόχο τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 για τα πυρηνικά της Τεχεράνης», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο σφυρί η συλλεκτική Ferrari του Ελτον Τζον

ta nea education - 1 hour 8 min ago

Η Ferrari του Eλτον Τζον βγαίνει στο σφυρί. Το κόκκινο, σπάνιο και πανάκριβο μοντέλο του διάσημου βρετανού τραγουδιστή αλλάζει χέρια .

Πρόκειται για μια Ferrari 365 GTB/4 Daytona που την είχε αποκτήσει το 1973 . Η δημοπρασία του θα γίνει στοο Dallas Burston Polo Club του Ην. Βασιλείου στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα εκ των 158 δεξιοτίμονων Ferrari , που πέρασαν τη γραμμή της παραγωγής. Έχει αρκετές πολυτελείς "πινελιές" στο σαλόνι του, όπως οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις τύπου VM8500 Connolly Vaumol, οι οποίες επιδιορθώθηκαν το 2017.

Η Ferrari 365 GTB/4 Daytona φέρει V12 κινητήρα , που διαθέτει, ακόμη και βιβλίο συντήρησης που πιστοποιεί ότι  έχει διανύσει, μόλις,  132.000 χιλιόμετρα.

Κάρπαθος: Aνασύρθηκε η σορός ενός από τους δύο δύτες

skai_news - 1 hour 10 min ago
Η επιχείρηση ανάσυρσης και της δεύτερης σορού αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούν προς το παρόν τη συνέχιση της επιχείρησης
Categories: bucket_skai_news

Η σειρά των γεγονότων που εκθέτει επόπτη, VAR και… προθέσεις, η αναγκαία σοβαρότητα και η Κράσνονταρ

ta nea education - 1 hour 14 min ago

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη χρονιά με το δεξί. Αγκομαχώντας (με δική του ευθύνη, επειδή δεν τελείωσε το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ), αλλά με το δεξί. Ένα αποτέλεσμα που αμέσως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και αποκάλυψε όλες τις προθέσεις ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων στο παιχνίδι που λέγεται «ελληνικό ποδόσφαιρο». Κάτι που είναι καλό, βεβαίως. Διότι είναι σημαντικό να γνωρίζει από την αρχή με τι και με ποιους έχεις να κάνεις. Ποιους και τι αντιμετωπίζεις. Αλλά και σε πιο περιβάλλον και με τι ποιότητας «ειδικούς» προσπαθείς να συνυπάρξεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ένα δεκαεξάχρονο αγόρι στην Καβάλα

kathimerini-news - 1 hour 14 min ago

Το αυτοκίνητο οδηγούσε η 39χρονη μητέρα του θύματος - Σε αυτό επέβαιναν επίσης, ο 18χρονος αδελφός του και ένας 36χρονος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι, αλλά εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. 

Δυστύχημα στο Καματερό: Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από αμάξι

ta nea education - 1 hour 21 min ago

Ένα σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Καματερό, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε ένα πεζό με αποτέλεσμα τον θάνατό του δεύτερου.

Ο οδηγός κινούνταν με το αυτοκίνητό του επί της οδού Κωστή Παλαμά, όταν έχασε τον έλεγχο του αμαξιού του και έπεσε πάνω σε 40χρονο πεζό.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε ο πεζός εκτοξεύτηκε αρκετά μέτρα μακριά. Ο άτυχος άνδρας πέθανε ακαριαία.

Από την άλλη, ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκλωβίστηκε στο όχημα του με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Ο άνδρας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Με τη χρήση διασωστικής σειράς #απεγκλωβίστηκε ένα άτομο τραυματισμένο, από όχημα, συνεπεία τροχαίου, επί της οδού Κωστή Παλαμά στο Καματερό Αττικής. Επιχείρησαν 6 #πυροσβέστες με 2 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 25, 2019

Τόσο η σορός του άτυχου 40χρονου όσο και ο τραυματισμένος οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Τα αυτοκίνητα που θα στηρίξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

ta nea education - 1 hour 23 min ago

Με την Toyota να είναι από τις βασικούς χορηγούς στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, το 2020, όπως είναι φυσικό, τα μοντέλα που θα έχουν για τις μετακινήσεις τους οι αθλητές – αλλά και το σύνολο των διοργανωτών – θα είναι ηλεκτρικά και θα προέρχονται από την Toyota.

Η Toyota θα προσφέρει 3.700 οχήματα, εκ των οποίων το 90% θα είναι ηλεκτρικά!

Ένα από τα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το Concept-i που θα φέρει προηγμένη τεχνολογία σε συστήματα αυτόνομης, με προηγμένο βοηθό τεχνικής νοημοσύνης κ.α. Το συγκεκριμένο όχημα θα είναι στην υποστήριξη της διοργάνωσης, τόσο κατά την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, όσο και κατά την διάρκεια του μαραθωνίου.

Ηλεκτρικό θα είναι και το e-Palette , το οποίο και αυτό θα φέρει σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Το συγκεκριμένο όχημα, θα είναι κατασκευασμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τις μετακινήσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Πάει για διπλό «χτύπημα» με Παρκς και Μπέικερ η Λάρισα

ta nea education - 1 hour 23 min ago

Η Λάρισα συνεχίζει να εξετάζει παίκτες ώστε να ενισχύσει το ρόστερ της ενόψει της νέα αγωνιστικής περιόδου που θα την βρει για πρώτη φορά στα… σαλόνια της Basket League.

Συγκεκριμένα, η θεσσαλική ομάδα φαίνεται πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον πρώην παίκτη του Προμηθέα Πάτρας, Τέρελ Παρκς, αλλά και με τον Αμερικανό φόργουορντ, Τζάστιν Μπέικερ.

Ο Παρκς που αγωνίζεται στην θέση του σέντερ, πραγματοποίησε αρκετά καλά παιχνίδια με την ομάδα του Μάκη Γιατρά έχοντας κατά μέσο όρο 6,4 πόντους και 4,3 ριμπάουντ σε 47 παιχνίδια και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον Μπέικερ πρόκειται για έναν φόργουορντ 30 ετών, ύψους 2,03μ. που την προηγούμενη σεζόν στην Ντιναμό Βουκουρεστίου με μέσο όρο 14,0 πόντους και 5,8 ριμπάουντ σε 28 παιχνίδια.

Νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη επιλέγει η κυβέρνηση

kathimerini-news - 1 hour 28 min ago

Σε ρυθμούς κανονικότητας επιχειρεί να θέσει τη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση με την επιλογή νέας ηγεσίας στον Αρειο Πάγο, βασιζόμενη σε κριτήρια επιλογής που σχετίζονται με την αξιοκρατία, την επιστημονική κατάρτιση αλλά και τον σεβασμό στην επετηρίδα του δικαστικού σώματος.

Για τρέξιμο πήγε ο Τζάστιν Τριντό πριν από τη σύνοδο των G7

ta nea education - 1 hour 28 min ago

Μπορεί οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου να έχουν ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω της συνόδου των G7 στο Μπριαρίτς της Γαλλίας, όμως προλαβαίνουν να ξεκλέβουν και λίγο χρόνο για τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Μετά τον Μπόρις Τζόνσον που πήγε για κολύμπι πριν την έναρξη της συνόδου, και ο Τζάστιν Τριντό εθεάθη να τρέχει το πρωί του Σαββάτου σε πάρκο της πόλης.

Μάρτυρας ήταν μία δημοσιογράφος από την Αυστραλία, η οποία έτυχε να «πέσει» πάνω στον Τριντό την ώρα που αυτός έκανε τζόκινγκ. Λάτρης της άθλησης, ο πρωθυπουργός του Καναδά δεν συνοδευόταν από άνδρες της ασφάλειάς του, ενώ στο γυμνό του μπράτσο φάνηκε και ένα τατουάζ του. Ο ηγέτης μάλιστα ένευσε στην τυχερή δημοσιογράφο.

Bonjour @JustinTrudeau #G7Biarritz pic.twitter.com/s89EOJo0ox

— Amelia Adams (@AmeliaAdams9) August 24, 2019

Οι κάλτσες-υπερπαραγωγή του Τριντό στη συνάντηση με τον Τραμπ

Ο Τριντό συζητήθηκε και την Κυριακή, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, και αυτή τη φορά ο λόγος ήταν οι… κάλτσες του.

Ο Καναδός πρωθυπουργός επέλεξε ένα ζευγάρι κάλτσες με τριγωνικά μοτίβα σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ και του μωβ.

G7: Περίπατος στην εξοχή για τις Πρώτες Κυρίες (φωτογραφίες)

kathimerini-news - 1 hour 39 min ago

Την ώρα που οι ηγέτες της G7 συνδριάζουν στην Μπιαρίτς της Γαλλίας, οι σύζυγοί τους ξεναγούνται στις ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής με οικοδέσποινα και «ξεναγό» της Μπριζίτ Μακρόν.

«Πρόσω ολοταχώς» για την ψήφο των αποδήμων βάζει η κυβέρνηση

skai_news - 1 hour 43 min ago
Στόχος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ρύθµιση να περάσει µε την απαιτούµενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών, ώστε να ισχύσει από τις επόµενες εκλογές.
Categories: bucket_skai_news

Τεράστια καταστροφή στην Αμαζονία

kathimerini-news - 1 hour 50 min ago

∆ιεθνή ανησυχία και εγρήγορση προκαλούν οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στο τροπικό δάσος της Αµαζονίας, που παράγει το ένα πέµπτο του οξυγόνου στον πλανήτη µας. Στη σύνοδο κορυφής του G7 αναµενόταν να θέσει το ζήτηµα ο Εµανουέλ Μακρόν.

G7: Ο Τραμπ διαχωρίζει τη θέση του για το Ιράν

ta nea education - 1 hour 59 min ago

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν έλαβε επίσημη εντολή από τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά να μεταφέρει μηνύματα στο Ιράν, αλλά ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με την Τεχεράνη μέσα στις επόμενες εβδομάδες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης έπειτα από δήλωση του προέδρου Τραμπ ότι δεν έχει εξουσιοδοτήσει ο ίδιος κανέναν για να μεταφέρει κάποιο μήνυμα στις ιρανικές αρχές.

«Είχαμε χθες μια συζήτηση για το Ιράν που μας επέτρεψε να καταλήξουμε σε δύο κοινές κατευθύνσεις: κανένα μέλος της G7 δεν θέλει να αποκτήσει το Ιράν πυρηνική βόμβα και όλα τα μέλη της Ομάδας είναι βαθιά δεσμευμένα ως προς τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή», είπε ο Μακρόν και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έλαβαν πρωτοβουλίες για το Ιράν.

«Αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη εντολή που να δόθηκε από την G7 επομένως υπάρχουν πρωτοβουλίες που θα συνεχίσουν να λαμβάνονται για να επιτύχουμε αυτούς τους δύο στόχους», είπε ο ίδιος έπειτα από νωρίτερη δήλωση μιας πηγής της γαλλικής προεδρίας σύμφωνα με την οποία οι ηγέτες της Ομάδας των 7 συμφώνησαν να συνομιλήσει ο Μακρόν με το Ιράν και να του μεταφέρει μηνύματα από τη σύνοδο.

Και ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος είχε πει νωρίτερα στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι η G7 έχει συμφωνήσει στην ανάληψη κοινής δράσης σε σχέση με το Ιράν.

Η γαλλική προεδρία μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες της Ομάδας συμφώνησαν να προχωρήσει ο Μακρόν σε συνομιλίες με το Ιράν και να του μεταφέρει μηνύματα από τη σύνοδο μετά τις συνομιλίες που είχαν οι ηγέτες της G7 για το Ιράν χθες το απόγευμα.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του τις γαλλικές προσπάθειες διαμεσολάβησης στο Ιράν δηλώνοντας χαρούμενος που ο Μακρόν θέλει να προσεγγίσει την Τεχεράνη για να αποκλιμακώσει την ένταση, αλλά ότι ο ίδιος θα συνεχίσει με τις δικές του πρωτοβουλίες.

Ο Τραμπ, ο οποίος ακολουθεί μια πολιτική ύψιστης πίεσης στο Ιράν, αναδιπλώθηκε. Ερωτηθείς αν υπέγραψε κάποια ανακοίνωση για να μεταφέρει ο Μακρόν στο Ιράν εκ μέρους της Ομάδας, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν το συζήτησα αυτό, όχι, δεν το συζήτησα» και πρόσθεσε ότι ο Μακρόν και ο Άμπε είναι ελεύθεροι να συνομιλήσουν με το Ιράν.

«Θα κάνουμε τις δικές μας κινήσεις, αλλά ξέρετε, δεν μπορώ να εμποδίσω τους ανθρώπους από το να συνομιλούν. Αν θέλουν να συνομιλούν, μπορούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο

ta nea education - 2 hours 3 min ago

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, λίγο μετά τα διόδια της Μουσθένης στο ρεύμα προς Καβάλα, όταν ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου.

Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, από την πρόσκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 16χρονος επιβάτης του οχήματος, ενώ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας ο 18χρονος αδερφός του. Ελαφρά τραυματισμένοι βγήκαν από το όχημα η οδηγός και μητέρα των παιδιών, καθώς και ένας ακόμα επιβάτης του αυτοκινήτου.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Καβάλας.

Βαρκελώνη: Εκκενώθηκε παραλία λόγω εκρηκτικού μηχανισμού

ta nea education - 2 hours 6 min ago

Μια παραλία της Βαρκελώνης εκκενώθηκε τη Κυριακή έπειτα από τον εντοπισμό από την αστυνομία ενός εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στη θάλασσα, δήλωσε στο Reuters μια εκπρόσωπος της Ισπανικής Ακτοφυλακής.

Η αστυνομία έστησε μια περίμετρο ασφαλείας πλάτους 250 μέτρων γύρω από τον μηχανισμό στην παραλία Σαντ Σεμπαστιάν, μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Βαρκελώνης, πρόσθεσε η ίδια.

Δύτες του Ναυτικού θα μεταβούν αύριο Δευτέρα στην περιοχή για να εξουδετερώσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος μπορεί να προέρχεται από τον Εμφύλιο Πόλεμο την περίοδο 1936–1939, πρόσθεσε η εκπρόσωπος και τόνισε ότι μέχρι να καταστεί ασφαλής η περιοχή θα παραμένει αποκλεισμένη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε βάθος τριών μέτρων και σε απόσταση 25 μέτρων από τις ακτές από έναν δύτη της αστυνομίας, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος έτυχε να κολυμπάει στην περιοχή, είπε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί για Μέτσοβο

ta nea education - 2 hours 7 min ago

Το χτίσιμο του Ολυμπιακού θα λάβει χώρα στο Μέτσοβο. Οι Ερυθρόλευκοι με τον Ντέιβιντ Μπλατ να ηγείται της ομάδας του ενόψει της καινούριας αγωνιστικής περιόδου, από τις 22 του μηνός έχουν μαζευτεί στο ΣΕΦ, και έχουν μπει ήδη στα… βαθιά της προετοιμασίας μιας περίεργης χρονιάς που θα τους βρει να αγωνίζονται μονάχα στην Ευρωλίγκα.

Οι Πειραιώτες πάντως έχουν πακετάρει τις αποσκευές τους, καθώς τα επόμενα 24ωρα θα βρεθούν εκτός Αττικής.

Όπως ενημέρωσαν: «Η αποστολή του Ολυμπιακού θα βρίσκεται αύριο (26/09) στις 7:45 το πρωί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς στις 9:00 θα αναχωρήσει για τα Ιωάννινα με τελικό προορισμό το Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα έχει μαζί του τους διεθνείς του, υπάρχουν βοηθητικοί παίκτες που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία (Τσάπμαν, Σαρικόπουλος), με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να ακολουθεί την ομάδα κανονικά στο Μέτσοβο και να ενσωματώνεται αργότερα στον Ιωνικο, όπου και θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ως δανεικός.

Pages